2019-09-25 144 浏览
喺附近上完堂好肚饿,又唔想食canteen,所以就去又一城睇下有咩嘢食,睇吓有冇下午茶,就经过见到依间台湾野,发觉下午茶都几抵,就入咗去食下午茶餐其实都几抵食,有一份小食,一份主菜,再加一杯嘢饮,一个比较细食嘅人可能会食唔晒,价钱都系$70到,可以当dinner食都得,我order咗一份小笼包,再加一个葱油拌面,同珍珠奶茶,而朋友就嗌咗个卤肉饭。小笼包有两粒,唔会一早整定,系即叫即蒸,果然新鲜我本人最爱食葱油拌面,虽然好似冇乜𩠌,亦都好似好简单,但系佢整得好香,葱炸得岩岩好。最后杯珍珠奶茶好普通,但值得一赞嘅系依间餐厅冇用胶饮管,系用循环再用嘅饮管。虽然平时喺又一城食嘢好贵,但依家算系万中无一,可以试吓

小笼包有两粒,唔会一早整定,系即叫即蒸,果然新鲜
下午茶