2017-08-21
<意想不到好食既酒楼 黄油蟹 猪肺汤推介!>😋🦀🐷 小弟比较麻甩😄😈 环境对我黎讲唔系最重要 以中菜黎讲味道镬气对我黎讲 先系最重要🤣 所以我最钟意食大排档 而甚少食酒楼 😏但估唔到呢间 东园既小菜会甘正!👍🏻食店陈设同一般酒楼无疑 环境几大 一入到去 平日既8pm都full哂 而且有唔同国籍既人帮衬 开始对佢既食物带点期待👍🏻😄 Menu既食物好多 各式小菜 炖汤 海鲜🐟🦐🐙🦑 应有尽有 😋👍🏻<是晚三宝 精选 > 每份 368 蚊🐥☘🔥🍴蒜茸粉丝蒸蛏子皇😋4 只4 只大大既蛏子 蒸既火喉刚好口感烟靭 蛏子鲜甜 😋 上面铺满浸住豉汁既爽口粉丝 好食 ! 🍴什菌浸时蔬🌿🌱估唔到一碟浸菜都制作认真 切片既草菇有好多🍄 汤底充满菌香 生菜够生鲜 正!☘🍴南乳吊烧半只🐥🔥烧鸡烧得够哂香脆 👍🏻皮薄够香 中间带有少少肥膏!鸡肉嫰滑 连鸡胸肉既口感都够烟靭 够鸡味😁 若唔够味可再点烧汁同准盐!🔥🐥另点🦀极品黄油羔蟹😋🦀388 蚊一只好鲜味好肥味既黄油蟹 劲多膏 一整开会见到劲多黄油 成只蟹都染成黄橙色 😋蟹肉鲜味十足 😋🦀 若钟意既可以点埋蒜葱既黑醋更加滋味,要
😋🦀🐷
<是晚三宝 精选 > 每份 368 蚊🐥☘🔥
🍴蒜茸粉丝蒸蛏子皇😋4 只
🍴什菌浸时蔬🌿🌱
🍴南乳吊烧半只🐥🔥
另点
🦀极品黄油羔蟹😋🦀
388 蚊一只
好鲜味好肥味既黄油蟹 劲多膏 一整开会见到劲多黄油 成只蟹都染成黄橙色 😋蟹肉鲜味十足 😋🦀 若钟意既可以点埋蒜葱既黑醋更加滋味,要黎捞饭 一流!😋
🍴杏汁炖猪肺汤🐷🍲 例198 蚊
首先讲外表 个大煲系for 2,3 人用 但入面既材料劲多 超多又大又肥味既猪肺🐷😍😍 仲有劲多鸡脚 瘦肉煲成 睇个汤底既奶白色就知佢有几香浓 饮落去密度极高 😄猪肺又够爽滑 点埋辣椒豉油更正😄 极推介!
食店整体食物味道好 份量又够 价钱唔贵 都系我食过最好味既酒楼之一 唔怪得之甘鬼多人 😂,再以环境黎计 真系好啱一家大细 或者同老人家去食!😋
Score 平均分 <8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外观:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 环境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性价比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Address地址
#东园酒家宴会厅
湾仔轩尼诗道71 至85 号熙华大厦地下及1楼
~~~~~~~~~~~~~