2022-02-19 228 浏览
花斑茶社终于开到大埔啦🤩哩间系我最爱嘅台式饮品店五甲之内❗️绝对推荐大家一试😏• • • • •🧚🏻‍♀️黑糖珍珠厚鲜奶🧚🏻 [$32]其实宜家要揾到杯有靓黑糖纹嘅黑糖珍珠鲜奶都唔易🥲好多台式饮品店都系一开头整到好靓,但之后做落/开多分店就会因为太忙连黑糖纹都冇哂🥺但系以新开分店嚟讲,哩杯嘅黑糖纹都算系几靓🥰希望之后都可以keep住啦😉佢嘅黑糖珍珠占大约四分一杯左右🙆🏻‍♀️珍珠偏大粒,咬落都好软糯🤓黑糖味都够哂浓😆啲奶好滑同埋奶味都几重🥛仲要唔会系死甜😎• • • • •总括嚟讲好满意,就算系新分店都保持住水准👍🏻除咗黑糖珍珠厚鲜奶之外,我平时都好钟意饮佢嘅果茶架😆推荐白桃乌龙同荔枝绿茶🤪有时唔想咁肥,试过嗌无糖都好味架😝• • • • •📝餐牌:
🧚🏻‍♀️黑糖珍珠厚鲜奶🧚🏻 [$32]
黑糖珍珠厚鲜奶

📝餐牌:

5 分钟 (外卖自取)
黑糖珍珠厚鲜奶