老馮茶居 (大棠路)

Old Fung Tea House (Tai Tong Road)
2023-03-02 202 浏览
周末难得饮早茶🤩去到老冯有几组人等紧,但好多人都未到齐唔入得,令到我哋好好彩两个人可以坐到四人卡位仲要系窗边!话说今次系第一次堂食,感概点心果然系新鲜热辣食会好味好多🥹·老冯金沙米皇肠$32·老冯鲜虾饺$30·蟹子烧卖王$28·沙爹猪大肠$28.香煎萝白糕$30·窝蛋牛肉饭$35两个人食咗6样嘢痴线😂本身个朝系好肚饿,但见到点心上枱我就开始饱🙈我必须要讲个金沙米皇肠超好食❗️佢系虾肠+炸两混合体,个馅啲脆脆比炸两更松化,必试‼️烧卖相对失色,萝卜糕偏粉可以煎脆啲,窝蛋牛肉饭好普通下次应该唔会再叫。另外想赞下装修,老冯走怀旧路线,室内场景还原七八十年代老香港,呢种室内设计好虾人做,一不小心就会做得好假,但老冯装修得好细致,唔会有好突兀嘅感觉,最欣赏假阁楼嘅公屋走廊,真系好似真嘅一样,连比例都拿捏得好!真心推介大家带外国游客去「参观」,分分钟好过去行所谓历史博物馆。

话说今次系第一次堂食,感概点心果然系新鲜热辣食会好味好多🥹

·老冯金沙米皇肠$32
·老冯鲜虾饺$30