2023-06-03 80 浏览
由日本返港,一落机就开始已经好挂住日本嘅拉面,所以当晚晚餐就冲左过去——🌟金鹤拉面🌟食返个拉面过过口瘾🤩平时啲拉面店地方浅窄,而呢间拉面店除咗底下有一层,上面原来仲有成层,坐得好阔落,唔会好逼结👍🏻._.🦀|北海道-蟹汤拉面|🦀见到有蟹汤底对于极钟意食蟹嘅我黎讲当然系必点啦🥰蟹汤底斋饮一啖已经好浓厚,淡淡蟹嘅香浓鲜味挂满晒系啲拉面上。系幸福嘅味道,除咗汤底,最正系满满嘅蟹肉铺满晒喺拉面上,淡淡蟹肉配上每一啖嘅拉面,再加上我最爱嘅紫菜、木耳丝、糖心蛋、葱花作为拉面配料,正中我嘅喜爱配搭💕·🦪|濑户内海产蚝汤拉面(配生蚝黄金烧)|🦪呢到嘅拉面汤底好多款都好吸引想试,咁啱见到有期间限定嘅蚝汤拉面,好吸引特别,仲有得配两只黄金烧生蚝,即刻点黎试下😍蚝汤又系劲鲜劲浓味,饮得出蚝汤用咗好足料嘅蚝熬制💕黄金烧生蚝大大只又饱满,仲舖满香浓嘅焗芝士,成个拉面又系好满足🌟._.
._.
🦀|北海道-蟹汤拉面|🦀