2022-07-24 199 浏览
又系一个人独食午餐,今次在九龙湾。因为我较为小家唔想俾加一服务费,在德福行左成个圈,选择实在太少。突然想起去德福后面找找,竟发现了 Eastmark 商场。我以前只留意到大渣哥,无发现商场入面都有嘢食。真系枉我系九龙东的人😅入去见到有间叫 Red Object, 个名有趣,原来主打蕃茄汤面,又无需加一,就入去试试。手机 QR code 落单,叫左个相对平价啲嘅蕃茄汤烤鸡扒面,因为读书时食过太多太多上海面,就要刀削面,其实不加钱下,只得呢2款面选。蕃茄汤竟然极浓,觉得近似蕃茄蓉,可以吃出很足料。个人口味,味道是不错的,但我觉得汤太浓唔太似汤面,或者我调节下心态,当佢系捞面可能合适啲。
2022-07-24
  • 炭烤风味鸡扒