2023-09-13
#MC带你去新蒲岗想慢活享受生活,又想揾啲特别格调嘅咖啡店的话,可以试下依间走极致白色路线,位于新蒲岗工厦区中嘅转角位,低调得嚟又显眼特别🤫✨ Until Coffee依间Cafe行极致简约风格调,纯白色嘅墙身、家俱摆设,设计简单舒服、但又罕有少见,而且喺双喜街转角位,十分显眼容易揾到。✨ 环境楼面虽小,但店内座位都系窗边位置🪟落地大玻璃设计,天朗气清下,阳光普照☀️空间感十足,可以望住对面公园景🛝有种静静地放松下嘅感觉。☕️ Latte嚟得Cafe又点少得嗌返杯咖啡呢,对流拉花图最考基本功,对称嘅拉花好呼应铺头简洁风格,令人额外舒适、享受☺️奶啡比例啱啱好,饮落好顺滑,咖啡味香浓。🍵 MatchacinnoLayer 十分明显,睇得出奶泡十分厚身,入口唔干涩又带著清香,口感绵密顺滑😋抹茶控或者唔想饮咁多咖啡因嘅朋友不可错过!.✨ 总结难得位于市区有一间咁特别嘅Cafe,真系值得一去,而且新蒲岗唔喺地铁直到嘅地区,始终人流嚟讲会少啲,闲日想慢活享受生活,绝对适合你。 .⭐整体︰8.5/10⭐食物︰8.0/10⭐环境︰9.5/10⭐价钱︰8.5/10.=====================
✨ Until Coffee
⭐整体︰8.5/10
⭐食物︰8.0/10
⭐环境︰9.5/10
⭐价钱︰8.5/10
📍 Until Coffee(新蒲岗)
地址:新蒲岗双喜街1号安田中心地舖
交通︰港铁钻石山站 A2 出口