2019-05-27
同同事系世贸食完LUNCH,刚好经过见到有间卖台湾饮品同面包既店,即刻同同事入去望一望,见到有好多款特别名既面包,又见到近年好HIT既脏脏包决定买来试一试做下午茶。 我地一行几人买咗几个唔同款的面包一齐试,我哋买咗朱古力味脏脏之胖(即系脏脏包),香菇麻糬包,爆浆珍奶软欧 ,章鱼大哥同香软肉松包。仲有佢地最出名嘅珍珠鲜奶茶同埋墨切乌龙!香菇蘑菇包:卖相就真系一个蘑菇咁样,包既表面D纹做到真系好似菇而食落去其实佢系芝麻包,爆多芝麻馅,好香芝麻味!正(HKD22)香软肉松包: 面包面头铺满台湾肉松,还有海苔和白芝麻,薄薄涂上自家调制了特色酱于包,鲜味有点咸香(HKD28)爆浆珍奶软欧:用极上面包菌种,低油、低糖、低热量坚持使用自家培养的「贵腐酵母」,加入红茶,红茶吉士,仲有黑糖白珍珠,好QQ,好好味呀!(HKD18)章鱼大哥: 松软的面包内有由台湾直送的海苔肉松及香肠,丰富的在嘴巴里绽放出来,加上用朱古力整成既眼睛,十分可爱~ (HKD28)最后系脏脏包,因为食落去系最污糟,呢个包劲大个,朱古力味好浓烈,食落口好烟韧,同同事分享食一流,仲好重CREAM CHEESE 同埋松露朱古力既味~正
最后系脏脏包,因为食落去系最污糟,呢个包劲大个,朱古力味好浓烈,食落口好烟韧,同同事分享食一流,仲好重CREAM CHEESE 同埋松露朱古力既味~正。(HKD39)
珍珠鲜奶茶:奶茶好香奶茶味,添加忌廉,味道更香!
墨切乌龙: 等级红乌龙,是台湾乌龙茶,特别有茶香!
下次会再去继续买其他唔同款的包同一大帮人分享~