夜晚约咗朋友喺中环食饭,朝早咁啱就见到有媒体报道一间新开川菜,而且系米芝莲星厨嘅师傅开嘅,即系质素有一定保证啦!仲要定价极相宜,朋友睇完 menu 都不禁忧心喺中环呢个地段挨唔挨得住 🤣下昼先确定时间打去 book 位,接电话嘅姐姐好有礼貌,即刻加分 👍🏼餐厅好新净、光猛,坐位好舒服,楼底高,唔会太嘈,都几适合倾偈。坐低就有小食同埋热嘅山楂红枣水,好养生呀~餐牌选择好多,千拣万拣先决定点招牌酸菜鱼、口水鸡同埋蚂蚁上树,酸菜鱼追加咗一份土豆粉~媒体𠮶篇介绍有提及佢哋好注重酸菜,都真系食得出同一般酸菜有唔同,好惹味,出色 👍🏼鱼片切得薄薄,好嫩滑!点菜时问过姐姐多唔多骨,佢话佢哋自己都有食,都无乜骨,但最后都系有少少嘅 🤣 怕食到鱼骨嘅我要极小心咁细细啖咬~土豆粉系白色、粗身嘅圆柱面条,虽然好食,但我哋望到隔离枱嘅扁扁透明薯粉又觉得薯粉会正啲 🤭酸菜鱼有分1-2人份/3-4人份,可能因为有嗌其他嘢,我哋两个人都唔系好食得晒细份呢,好足料!唔记得影低口水鸡同蚂蚁上树,口水鸡好好味,个麻辣酱料好正,份量又够多,劲抵食 🤤蚂蚁上树比起之前食过嘅淡味啲,但反而感觉无咁热气。食到途中见到出面好多人排

坐低就有小食同埋热嘅山楂红枣水,好养生呀~
酸菜鱼追加咗一份土豆粉~

媒体𠮶篇介绍有提及佢哋好注重酸菜,
都真系食得出同一般酸菜有唔同,好惹味,出色 👍🏼
鱼片切得薄薄,好嫩滑!
点菜时问过姐姐多唔多骨,佢话佢哋自己都有食,都无乜骨,
但最后都系有少少嘅 🤣
怕食到鱼骨嘅我要极小心咁细细啖咬~
土豆粉系白色、粗身嘅圆柱面条,
酸菜鱼有分1-2人份/3-4人份,可能因为有嗌其他嘢,
我哋两个人都唔系好食得晒细份呢,好足料!

唔记得影低口水鸡同蚂蚁上树,
口水鸡好好味,个麻辣酱料好正,份量又够多,劲抵食 🤤
蚂蚁上树比起之前食过嘅淡味啲,但反而感觉无咁热气。

食到途中见到出面好多人排队,媒体效应好厉害 XDD
想再赞所有店员嘅服务都好好,态度亲切,餐厅好重要嘅一环 💯
值得 encore 试埋其他麻辣菜式
2020-06-11