餐厅: 螢雪
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
系日本返到嚟之后 就一直想再食omaksae~今次就揾到系铜锣湾闹市入面 好多人推介 性价比高嘅日本餐厅试试佢!🍣 Lunch Set 11贯+手巻き $498𓂃 𓈒𓏸𑁍 前菜🔻汁煮和牛🔻沙律和牛肉质好冧 再食啲沙律做前菜 上面有啲酸酸甜甜嘅酱 几开胃(๑¯﹃¯๑)𓂃 𓈒𓏸𑁍 寿司🔻深海池鱼鱼生上面加咗柚子皮 食落几fresh嘅配搭~🔻帆立贝大大块嘅帆立贝 好厚肉!好鲜甜!🔻真鲷鲷鱼上面放咗炒香咗嘅乌鱼子🔻墨鱼配海胆本身以为海胆会放系表面点知原来系将蒸熟嘅紫海胆放系墨鱼下面 隐藏咗🤣墨鱼嘅爽口配合鲜甜嘅海胆 几有趣嘅配搭~🔻𫚕鱼每次见到都会必点嘅鱼!新鲜鲜味十足 仲有入口即融嘅油脂感 令人想再encore!🔻萤光鱿鱼呢段时期好似系当造的萤光鱿鱼(⩌⩊⩌)🔻赤海胆绝对系我No. 1之选!见住师傅系面前大大羹放系饭上 一啲都唔吝啬 食落都非常新鲜鲜甜🔻酱油烧白子 第一次食白子…搽咗酱油系面 食落唔会话好腥 一咬就外脆内嫩嘅感觉!🔻烧幼年拖罗呢个几特别 非一般拖罗 因为佢系幼年嘅拖罗烧完嘅拖罗 油份出晒嚟🔻慢煮𩽾康鱼肝呢个绝对会系呢餐Top 3之一(⊃´ ³ `)⊃♡鱼肝份量劲多 每一件都入
系日本返到嚟之后 就一直想再食omaksae~

🍣 Lunch Set 11贯+手巻き $498
𓂃 𓈒𓏸𑁍 前菜
🔻汁煮和牛
🔻沙律

𓂃 𓈒𓏸𑁍 寿司
🔻深海池鱼
鱼生上面加咗柚子皮 食落几fresh嘅配搭~

🔻帆立贝
大大块嘅帆立贝 好厚肉!好鲜甜!

🔻真鲷
鲷鱼上面放咗炒香咗嘅乌鱼子

🔻墨鱼配海胆
本身以为海胆会放系表面
点知原来系将蒸熟嘅紫海胆放系墨鱼下面 隐藏咗🤣
墨鱼嘅爽口配合鲜甜嘅海胆 几有趣嘅配搭~

🔻𫚕鱼

🔻萤光鱿鱼
呢段时期好似系当造的萤光鱿鱼(⩌⩊⩌)

🔻赤海胆
绝对系我No. 1之选!

🔻酱油烧白子

🔻烧幼年拖罗
呢个几特别 非一般拖罗 因为佢系幼年嘅拖罗
烧完嘅拖罗 油份出晒嚟

🔻慢煮𩽾康鱼肝
呢个绝对会系呢餐Top 3之一(⊃´ ³ `)⊃♡
鱼肝份量劲多 每一件都入口即融 充满鱼油嘅香味 配饭食就中和返油腻感~
食完即刻觉得胆固醇爆灯 但都一定要食晒佢!

🔻吞拿鱼手卷
去到差不多尾声 就食有一件手卷
手卷入面仲包住紫苏叶
食埋就帮寿司嘅部分划上句号~

🔻玉子

𓂃 𓈒𓏸𑁍 热食
🔻赤面豉汤
🔻茶碗蒸
两样都好足料!尤其茶碗蒸仲有大大只虾系入面 面豉汤都有唔少蚬肉 真系由前菜满足到尾🤣

𓂃 𓈒𓏸𑁍 甜品
🔻青柠Sorbet
食埋就真系帮呢餐划上完美句号~
酸酸甜甜嘅青柠 可以中和晒刚才嘅油腻感 消一消济~

总结!估唔到闹市入面 都有间环境舒服得嚟 性价比十足嘅Omaksae 食到劲满足咁捧住肚走🤰🏻
Lunch set都可以拣11或者14贯omaksae之外 仲有啲定食可以选择~
餐厅仲好贴心咁写明 可以将两件寿司转热食 啱一啲唔想食咁多寿司饭嘅客人!
▫️
📍萤雪 (铜锣湾)
铜锣湾渣甸街66号亨环7楼