2021-06-16
.📍Diff. Cafe📍 #馒头去荃湾 #馒头与Cafe培养感情系列 呢间Cafe系位于车厂附近,白色简洁嘅环境同周围形成鲜明嘅对比,吸引咗小编入去坐下食下嘢。------------------------------珍宝带子明太子忌廉意粉 ($108)呢碟意粉好多料,有两粒中size带子,净系煎香面层内里系刺身质感,食到咸咸地嘅海水味😌;意粉面层仲有一梳梳蟹肉同激多新鲜嘅蟹籽增加口感🦀,就系汁几稀下唔太creamy,小编都系钟意稠密少少嘅酱汁。好在意粉细长同有面香,每条都沾上大量蟹籽同酱汁😙,忌廉汁嘅奶香比较浓郁,同明太子酱嘅咸香几match,整味道有啲似Mayonnaise,食材都新鲜,唔会好腻。不过佢嘅意粉偏淋,但未至于零咬口,有埋新鲜嘅沙律菜伴碟🥗,系一个唔错嘅打卡菜式,女仔应该够饱,整体唔伏Ok嘅,可以一试。------------------------------整体评分:7.2/10小编回头率:6/10Btw店员哥哥姐姐都几温柔,小编觉得都值得比小小tips佢哋,当支持下黄店都好💛。
珍宝带子明太子忌廉意粉 ($108)
整体评分:7.2/10
小编回头率:6/10