2015-10-30
餐厅系LANE CRAWFORD化妆品堆入面 哈 呢度最吸引之处都系个海景 又唔算太贵门口个RECEOTIONIST太搞笑 同佢讲买左团购 BOOK左几点 姓咩然后佢答"系。系。系。" 之后呢?系咪自己揾位坐得架拿?。。。。太无言不过明明话系食法国餐 谂住应该要D时间啦唔会啰 上餐好快 收碟仲快 好似一直俾人望住你食完未 食完即收Parma ham有苦涩味 加上有酸酸的沙律汁 味道不太好水煮蛋下面配啤梨 嗯。感觉这个配搭很一般菠菜汤自己倒出黎好得意 不过味道方面 好稀 好普通 同罐头汤差唔多白汁味OK既 似自己睇住食谱整出黎果D 配紫薯 菠菜点奶油汁就唔错~但最惨啲菠菜痴住啲紫薯 错晒 怪味道三文鱼系半熟状态 上面有面包糠 口感唔错既 不过都系好普通 唔会话觉得特别好味菇味唔算太浓 不过要食晒成碟就岩晒 饭粒硬度都适中 不过唔明点解RISOTTO中文叫炒饭?朱古力系我唔识欣赏果款...好似溶左既朱古力...自己加cream~加再多都抵挡唔住佢既浓郁😱顶唔顺太大件 睇落外型无咁精致 觉得个阔度可以瘦一半CAKE有4层 由上而下 第1层甜甜的cheese cake味 第2层酸到入心 第3
呢度最吸引之处都系个海景 又唔算太贵
不过明明话系食法国餐 谂住应该要D时间啦
水煮蛋下面配啤梨 嗯。感觉这个配搭很一般
菠菜点奶油汁就唔错~但最惨啲菠菜痴住啲紫薯 错晒 怪味道
饭粒硬度都适中 不过唔明点解RISOTTO中文叫炒饭?
加再多都抵挡唔住佢既浓郁😱顶唔顺
第3层开始甜甜酸酸咁 第4层又变到甜甜的饼底
最后系飞左最酸果层出黎食的 好苦 内到外都系苦 喜欢黑朱古力的可试
最后系被热朱古力整饱 因太溜太浆 仲系咁饮水。。
总括而言,唔可以话好食,又唔可以话难食咁啰~