2011-03-15 220 浏览
因为家姐生日, 自己又好耐无食过韩国烧烤, 应该有5年喇~又听过庄园唔错, 加上又唔系任食, 质素应该有返咁上下~ 打去问话无得book位, 确系有D大支野~ 最后等左30分钟先有位~前菜 (豆腐, 沙律, 粉丝, 甜蕃薯, 泡菜, 芽菜, 2碟青菜, 萝卜鱼, 蒟蒻)以上只有沙律, 粉丝, 甜蕃薯, 泡菜OK, 其余真系唔食都得~粉丝质感烟韧, 不过味道带甜, 但都几好味, 我相信一般人都会喜欢~甜蕃薯唔知系咪加糖煮过, 因为从来未食过咁甜嘅蕃薯, 呢个都唔错~海鲜薄饼 – 海鲜薄饼同平时饮茶食嘅香煎薄撑大至上差唔多, 系多左几粒鱿鱼, 不过都做得几好, 食落好香口~海鲜石头锅饭 – 饭粒好味, 而且味道有水准, 如果海鲜再多D就更好~牛肋骨煲 – 呢个网上面赞到一绝, 可惜同我地中式嘅炆牛腩简直天同地无得比, 我确系唔知有乜好食, 而且萝卜过甜, 用糖煮过, 味道略嫌过假~杂锦烧 – 呢个有 (虾, 鸡, 猪, 牛, 牛肋骨肉, 鱿鱼)如果唔想每样散叫, 就可以叫呢个, 满足哂唔同人嘅需要~ 牛肋骨肉 – 呢个牛肋骨确系好味, 有厚度, 而且无根, 好淋, 食得出比普通牛肉更好~牛
因为家姐生日, 自己又好耐无食过韩国烧烤, 应该有5年喇~
又听过庄园唔错, 加上又唔系任食, 质素应该有返咁上下~

如果唔想每样散叫, 就可以叫呢个, 满足哂唔同人嘅需要~
牛肉 – 一般, 同任食质素差唔多
鸡肉 – 鸡肉唔错, 无雪味, 肉质嫩滑
鱿鱼 – 同任食质素差唔多, 加上我唔太喜欢佢嘅腌料
虾 – 新鲜弹牙, 够大只, o岩哂用黎烧~

成个食饭过程都好急, D野食极速黎到, 个炉极速㶶, 服务员极速更换, 我地就极速饱~
原因系多肉多油 (MAYBE)~ 应该35分钟已经食完兼走人~
其实我真系完全唔enjoy呢餐饭, 未享受到过食饭过程, 就已经要走人~
除左比任食嘅韩国烧好少少, 加上可以散叫炒粉面饭或汤之外, 我觉得食物一般, 亦都唔会再黎 ~
前菜
海鲜薄饼