2015-09-09 1481 浏览
上环都有好多好野食,总有一间系左近,而Pizzeria JACOMAX就系地铁站附近,够晒方便易揾,见之前大热多人黎食,而且Pizza又好耐冇食过,Pizza连锁店又食到厌晒,所以即刻揾到藉口黎食野~系上环地铁站一出,再行多几步就已经见到间野系前面喇~~环境灯光幽暗,比人一种好宁静既感觉,座位几宽落,装横都好有欧陆风,感觉好舒服餐单有啲怀念FEEL,封面同内页既设计都系残残旧旧,好特别因为听人讲女性唔好饮咁多冻野,所以都系叫杯热野饮最稳阵,热朱古力,暖得黎唔烫手,朱古力味浓郁,少少偏甜,岩晒我杯茶~极邪恶既一大意粉呀!!明知道咁食法会好肥,但依仍忍唔住夹一次又一夹@口@Carbonara,白汁好浓稠而且好入味,意粉有弹性,软硬适中,啖啖意粉食落好creamy,Ham做得好到位,好中意佢够浓,但食得多会觉得腻,不过我太中意食~点食都唔觉腻><当然唔可以少左主角出场,就系Hawaii Pizza,因为唔多人食所以嗌左最细既12吋,但都好够食Hawaii Pizza,完全系好传统既Pizza做法,饼底够薄而且边位会有少少焦,依个系正宗手造Pizza既整法,入面仲可以睇住店员整
上环都有好多好野食,总有一间系左近,
见之前大热多人黎食,而且Pizza又好耐冇食过,
Pizza连锁店又食到厌晒,所以即刻揾到藉口黎食野~
系上环地铁站一出,再行多几步就已经见到间野系前面喇~~
餐单有啲怀念FEEL,封面同内页既设计都系残残旧旧,好特别
Chocolate
因为听人讲女性唔好饮咁多冻野,所以都系叫杯热野饮最稳阵,
Hawaii Pizza
Hawaii Pizza,完全系好传统既Pizza做法,饼底够薄而且边位会有少少焦,依个系正宗手造Pizza既整法,入面仲可以睇住店员整饼,即叫即整!热辣辣出炉~
Pizza食落好香浓既茄味,材料配料好足,Pizza中心位系最淋,所以要双手捧住,味道够正又够晒饱!
仲见到有啲外国人自己黎,之后自己一个食晒成个Pizza..超夸张!我地几个人食都好饱xd
Gelato Ice-cream (Vanilla)
Gelato Ice-cream (Vanilla),云呢那味好香浓,细细一球,系店舖自家制既雪糕,所以价钱都相对高啲~
Chocolate
Hawaii Pizza
Gelato Ice-cream (Vanilla)