2018-03-30
真系劲难得,平常去边都带住仔仔。本来今日都有预仔仔一齐晚饭的,但朋友话想买衫,咁就安排仔仔去婆婆家好了;因为朋友买衫,仔仔点都会闷既,唔同陪我买衫,睇下我既又睇下佢既。不过朋友因为忽然要OT,少左好多时间拣食乜同行街呢。最后当然又系揾间唔驶点等,好快有位既餐厅啦。娜多,以前我家楼下都有一般般啦,但点都比泰巷好食岩口味(泰巷同娜多同麻酸乐都系同一个集团啦)。满座,但只系等一张枱,所以等。大约5-10分钟左右就可以入座啦。2个人坐4座卡位呢真系拣得岩,坐得舒服。系等既期间同朋友已经拣好左食乜啦。落完单,好快就有饮品啦,冻柠茶,不过饮品黎左之后,就等左劲耐先有野食啰。我估通粉果D应该唔驶点整,系2个吉列所以要等咁耐。依个蕃茄螺丝粉个汤又真系几好味,朋友完全食晒,一滴都冇净。吉列鱼柳同猪扒,冇乜唔妥,香口野,实好味嘛。如果咁都整得唔好味,间餐厅都真系折得啦。一个餐先58蚊加冻饮再加埋一先67蚊。系香港黎讲一个Dinner咁既价钱,抵啦,食个麦记都起码30蚊啦,重要自己拎自己揾位。依度有人服务㖞。会唔会再去呢,讲真,虽然唔差,但又真系未必...因为又真系有好多其他好食的,依间可能只系下次谂唔到食
冻柠茶
滑蛋茄汤螺丝粉吉列猪扒&鱼柳
会唔会再去呢,讲真,虽然唔差,但又真系未必...因为又真系有好多其他好食的,依间可能只系下次谂唔到食乜好再去啰;一定唔会系特登再去食。