2021-11-29
早排系IG见到有人食芝士岩浆饭,啲芝士拉丝非常吸引🤤😍钟意食芝士嘅我又点会错过🤣爬文之下发现系将军澳同荃湾都有分店嘅韩阁,系正香港东西两边都算几方便就食到!今日系观塘做完野就即刻去将军澳分店试下,果然冇令我失望😍价钱算系几相宜,食物质素都好高添!。。🔘芝士岩浆炒饭 | $98评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: 为左佢嚟,当然要order佢🤤芝士岩浆份量好足,仲多过啲饭😂炒饭置于铁板中央,用左韩式泡菜作调味,并且加入韩式铁板猪肉落去一齐炒,超级香同野味!然后洒上热溶芝士将炒饭包围,每一啖饭都抽到长长嘅芝士丝🤤。。🔘泡菜猪肉芝士手卷 | $46评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: 同芝士岩浆炒饭嘅配料大致上一样,但系就食出另一个风味🤤手卷卖相几吸引,同泡菜一齐处理过嘅手卷饭好开胃,加上半肥瘦嘅猪肉真系又香又好食。手卷内仲有青瓜丝、韩式黄萝卜同软芝士粒,口感同味道都升华不少。。。🔘蜂蜜牛油味炸鸡 | $118评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: 食左咁多芝士觉得好有罪恶感🤣所以炸鸡就拣左呢款蜂蜜牛油味。炸鸡炸到脆卜卜,而且肉质够晒幼嫩,咬落去肉汁已经流出嚟。炸鸡无论系闻或咬落去都充满住牛油香味,点埋蜂蜜同蒜蓉牛油酱就令滋味加
芝士岩浆炒饭
🔘芝士岩浆炒饭 | $98
泡菜猪肉芝士手卷
🔘泡菜猪肉芝士手卷 | $46
蜂蜜牛油味炸鸡
🔘蜂蜜牛油味炸鸡 | $118
评分: 🌕🌕🌕🌕🌑
评语: 食左咁多芝士觉得好有罪恶感🤣所以炸鸡就拣左呢款蜂蜜牛油味。炸鸡炸到脆卜卜,而且肉质够晒幼嫩,咬落去肉汁已经流出嚟。炸鸡无论系闻或咬落去都充满住牛油香味,点埋蜂蜜同蒜蓉牛油酱就令滋味加倍😍炸鸡半份都好多,两个人食唔晒🤣
🔻将军澳同荃湾都有分店
🔻将军澳店系宝琳站,千其唔好去错
🔻餐厅行韩式工业风
🔻性价比都几高!
推介指数: ⭐⭐⭐️⭐️