2016-05-05
系尖沙咀意外地发现呢间有格调嘅西餐厅,门面好靓,所有待应生都系外国人,仲有个好sweet嘅法国妹妹一入到去,有吧枱,系一个好relax嘅地方。如果想食晚饭嘅话,佢哋就会邀请你上楼上雅座。上面嘅装修都好有格调,环境好舒服。我哋一行六人,叫咗五个main course。系我地叫完嘢食嘅时候,就上咗面包。打头阵嘅面包已经令我地好惊喜,面包好软好香麦味,牛油亦都有香草味,好有诚意。蓝青口:有好香嘅酒味,好creamy,陪碟既薯条都炸得好香脆。烧春鸡:鸡就不过不失。但陪碟既薯蓉就不得不提啦!好软滑,好重忌廉同牛油味,口感好丰富好有层次,十分重口味。重口味如我,必食!Carbonara意粉:唔好睇呢味咁简单,要整得好食都考功夫架。呢度整得好有水准,啲汁唔会太杰,亦都唔会太稀,烟肉都系有煎过既,香脆。鸭腿同行友人话好好食,我自己就冇试过啦!沙律呢就咁多样嘢食之中,性价比胜算系最低嘅,因为碟头唔大,味道一般,而且价钱都唔平。六个女仔除翻开,埋单每人150。尖沙嘴区有格调嘅西餐厅,食到个有质素既晚餐,抵到烂啦!
鸭腿同行友人话好好食,我自己就冇试过啦!