2019-08-16 292 浏览
同男朋友睇完楼去沙田新城市揾好野食,带左佢试意大利手工制意粉,男朋友第一次食都话好好味,无介绍错我地叫左两份lunch set,假日lunch time黎食真系抵好多,$168起包前菜、主菜、饮品同甜品男朋友前菜叫左parma ham,主菜叫肉酱千层面,两者口味都比较咸,一齐嗌就唔系太岩,但整体都好味!而我就叫左招牌肉丸,而主菜就系餐厅招牌菜Tagliolini松露意粉。前者肉丸好juicy,配上酸酸甜甜既蕃茄蓉,好开胃;后者就真系完全无得输,一上枱即刻有一阵好香既松露味飘过,即刻食欲大开,面条一如既往咁弹牙咁重蛋味,而且食既每一啖都挂满松露油同芝士碎,非常推介甜品方面,套餐可拣tiramisu同意式奶冻,我地每样叫一款。两款都好正,前者中间夹心蛋糕富有浓浓既酒香,配上细滑既芝士,口感好丰富;而后者奶冻都做得好出色,奶味十分浓郁,好食到停唔到

Tagliolini

2019-08-10