2024-10-30
香港专门食飞驒牛烧肉嘅餐厅唔多,有埋证书专业认证嘅就更加少🤙🏻今次食呢间正正就系符合晒以上条件,未入门口就见到依家做紧18周年感谢祭优惠,除咗有唔同套餐、单点食品有优惠之外✨仲有全单八折!👀餐厅嘅牛肉选择非常多,有澳洲美国同埋日本飞驒牛😋😋😋烧肉有两款酱料可以选择,包括黑色碟嘅自家制烧肉汁同埋白色碟嘅柠檬汁🍋✨韩式泡菜拼盘 $70前菜份量好大,泡菜腌制得好够浓味,高质!✨美国特选盛 $490✨上牛小排✨US和牛厚切上外横膈膜✨澳洲腰脊肉✨上里脊肉✨三筋全部肉都以盐简单调味,不过个人觉得其实呢度嘅牛好高质,基本上用盐简单调味已经可以带出牛肉本身嘅香味牛肉嘅脂肪分布好平均烧肉嘅秘诀系先烧薄身嘅肉,当啲肉出血水嘅时候就可以将佢反转,脂肪多嘅话可以等多几秒再反,烧多阵可以令啲肉食落冇咁腻👌🏻✨飞驒牛特选西冷 $500/150g🥩💯MVP💯果然系飞驒牛嘅专门店店,超级推荐!一片片薄切嘅西冷入口即溶,脂肪比例极重,唔需要再额外加酱料都好重牛味,一路食一路好挂住日本✨碎飞驒牛他他 $100💯性价比高之选💯超级出色嘅牛肉他他!!!将蛋黄捞埋牛肉就食得,满满嘅新鲜飞驒牛,性价比好高!✨白桃梳打 $40白
餐厅嘅牛肉选择非常多,有澳洲美国同埋日本飞驒牛😋😋😋
韩式泡菜拼盘 $70
前菜份量好大,泡菜腌制得好够浓味,高质!
美国特选盛 $490
碎飞驒牛他他 $100
白桃梳打 $40
白桃味好香嘅梳打
白桃西柚鲜榨梳打酒 $50
一开始冇谂过原来西柚系半个鲜榨西柚😮鲜西柚汁非常清甜,加埋白桃同埋梳打酒👍🏻一流
食完真系好满足,另外仲有两款口味嘅雪糕赠送做甜品,黑芝麻味好香,开心果味好浓,而且仲有开心果碎!
好耐冇试过食一间提供咁多种唔同国家嘅肉类选择而且都好高质嘅餐厅,虽然定价算系中高,但质素绝对系值回票价❤️🔥💯超级推荐依家趁有优惠去试下