2022-09-25
少有嘅火锅店结合极高质食物水准同特色打卡位推荐‼️店内装潢走华丽复古风,基本上每一处都可以系打卡位❤️重现旧香港𠮶种五光十色嘅华丽感。主打鲜花养生美颜锅,以花入馔嘅汤底,齐集色香味多重享受~日本牛乳玫瑰锅⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️当晚叫咗最受欢迎嘅火锅汤底—日本牛乳玫瑰锅,以北海道全脂牛乳配蔬菜高汤、红肉木瓜同日本玫瑰嘅养颜汤底,原来牛乳玫瑰锅嘅灵感来自杨贵妃,听讲佢好钟意用牛奶嚟冲凉,保持嫩滑嘅肌肤😆呢个汤底有玫瑰花状嘅牛奶冻喺火锅中间,再喺汤面洒上玫瑰花瓣,每个女仔见到都一定心心眼😍浓郁牛乳配淡淡玫瑰香味,就咁饮都好正特色火锅料+香江拼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢个拼盘齐集牛嘅唔同部位,钟意食牛嘅人必叫🤭全部嘢食被放喺个木圈上面围住个炉,Presentation够震撼好掂👍🏻每款份量恰到好处,当晚我同2位女仔朋友食到好饱😆每个部位嘅肉都牛味十足,油脂分布均匀+嫩滑新鲜。包括手切肥牛、牛柳粒、安格斯肥牛、牛展、牛白肉、牛心顶、黑柏叶、牛舌~个人特别钟情牛白肉👉🏻第一次试,估唔到一试之下就爱上🤭喺坊间比较少见,牛白肉又称为牛胸油,系横膈膜同肋骨附近嘅一块筋膜肌肉,油脂丰富香浓,每只牛只有一小块!只需滚大约10秒,变到微曲
日本牛乳玫瑰锅⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
特色火锅料+香江拼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
个人特别钟情牛白肉👉🏻第一次试,估唔到一试之下就爱上🤭喺坊间比较少见,牛白肉又称为牛胸油,系横膈膜同肋骨附近嘅一块筋膜肌肉,油脂丰富香浓,每只牛只有一小块!只需滚大约10秒,变到微曲就食得!食落口感爽脆,油脂会慢慢在喺口中融化~
‼️食完行出门口前,发现门口隔离有间打卡房,入面有好多月亮、兔仔同玫瑰花形状嘅灯作为props比人打卡,当中嘅灯光颜色仲会慢慢转变,真心玩到唔愿走🤭