2021-01-27 237 浏览
朋友食过一次呢间走型格路线嘅Black Coffee介绍我哋嚟再食一次🖤🖤🖤我朋友做回头客㖞,期望自然更加高入到嚟一抬头见到大大个鼓励香港人嘅横额挂喺天花板,即刻醒神晒!餐厅采用落地大玻璃窗采集自然光,纯黑色嘅主题配工业风嘅摆设,好有型😎约傍晚五点几左右入座,第一份甜品等到最后一份已经天黑,都明白嘅,梳乎厘全部即叫即做,要食好嘢就要等待。Orange Suzette Soufflé Pancakes 🍊$88其实平时好怕食橙味嘅嘢食,一来怕药水味二来怕橙皮有苦味,但呢个橙蜜味嘅pancakes系几有惊喜,上面两块糖渍橙用蜜糖煮过,橙皮嘅苦味已经被蜜糖稀释左,食落酸酸甜甜,好fresh。不嬲蜜饯水果都系心机之作,欣赏嘅Honeycomb butter Soufflé Pancakes 🍯$88呢一份疏乎厘相对蛋香更加出,牛油味相对太多太大块,我觉得牛油可以俾细块啲,honeycomb就俾多啲,因为真系唔系好食到蜜糖味😥Dirty tiramisu $65今餐最钟意嘅一个甜品,呢份tiramisu摆盘好得意,开宗明义话自己系「污糟」🤣朱古力嘅甜度绝对唔系死甜,味道之间系有层次,食得到咖啡酒
朋友食过一次呢间走型格路线嘅Black Coffee
介绍我哋嚟再食一次🖤🖤🖤
我朋友做回头客㖞,期望自然更加高

Orange  Suzette  Soufflé  Pancakes

Honeycomb  Butter  Soufflé  Pancakes

Dirty tiramisu

Dirty tiramisu $65
今餐最钟意嘅一个甜品,呢份tiramisu摆盘好得意,开宗明义话自己系「污糟」🤣朱古力嘅甜度绝对唔系死甜,味道之间系有层次,食得到咖啡酒嘅味,Mascarpone Cheese依然保持一个半溶化嘅状态,唔太软烂又唔太冻。最好味嘅tiramisu一定系半甜半苦,而师傅将味道拿捏得好好

Black  Sugar  Hojicha  Latte

Black Sugar Hojicha Latte ☕️$39 hot
首先要欣赏吓佢赏心悦目嘅拉花💖 味道虽然话系黑糖,但可能因为前边甜品嘅关系所以基本上饮唔到甜味,煎茶嘅味道好香,我哋一致认为呢杯饮完好温和好舒服

来到晚市时间人龙相当夸张,门口已经排咗10个人等位,相信呢间餐厅都有唔少回头客同粉丝支持,我哋都唔吧住个位咁耐,埋单走人噜~
Dirty tiramisu
Black  Sugar  Hojicha  Latte