2021-02-24
2076 浏览
今日介绍既呢间超级超级正😍😍 可能大家都有听过616火锅店💛 但系唔知连锁会唔会唔太好食🤭 小编今日就要讲616真系好好好好食😭💗完全撼动川婆婆系我心入面既地位🤤店铺设计以怀旧香港🇭🇰为主 菜名 同埋酒杯都有精心设计过✨ 走廊阔落 店员态度亦几好👍🏽店铺以手机自助点餐 汤底叫左鸳鸯麻辣牛骨汤🥘 麻辣汤底 非常香浓🌶 牛骨汤既牛肉好淋 但系汤底唔会好淡 加埋特色调味酱料 (牛肉汁+青柠)冇得输🤤主要叫左牛肉: 横隔肌 (牛味浓 唔会俾汤底抢左鲜味😋 不过比较有嚼劲) 胸口膀 (要同埋另一款肉匙柄一齐食 一脆一软 超级好食😍) 滑尾龙 (最最最惊喜一定系呢个🤩 牛肉加入鸡蛋 渌20秒竟然仲系超级嫩滑‼️餐厅每款肉都有建议渌几多秒 个人觉得视乎口味+/-1就完美喇💓 ) 金花趾 (个人觉得唔算好特别 食其他已经够🙈)仲有娃娃菜 野菌双拼 (呢个都值得试 唔系普通既金菇冬菇草菇 啲菇好似象拔蚌🤣) 同稻庭乌冬 (好烟韧~)饮品叫左 创世经典手工啤酒🍻 同菊花桂圆露 (清热啊!!🥵)