2022-10-18
第一次黎到8度海逸探店,依家有土瓜湾站好方便,6-8分钟就行到去。Friend子带路话有平tea食,酒店竟然只收$98/位 (未计加一)!好抵!一开始有杯青柠冰沙refresh一下味蕾,就好快进入我地重点,榴梿😍由底层有炸鸡配榴梿沙律酱,榴梿配搭热辣辣嘅炸鸡十分特别,味道分明互相都唔会抢走原有嘅味道,值得赞许👍🏻 火炙三文鱼寿司及油甘鱼沙律亦都鲜味十足,如果有多两件就好啦!黑松露薯蓉都好香,啖啖黑松露味中层有牛油Scone加榴梿忌廉,榴梿味略为淡,如果榴梿味再重d会更出色。榴梿葡挞细细一个精致可爱,奶味香浓🫶🏻再黎一个烧牛肉洋葱三文治中和一下,令到个tea set加分不少又消腻最高层当然有最浓榴梿味嘅榴梿布甸同榴梿芝士蛋糕!值得令人「榴梿忘返」一定会系Q弹奶香的布甸夹埋满口榴梿蓉埋尾!令人回味如果大家想静静地食个经济受惠靓tea,推荐指数五粒星🌟 楼主见到有芒果主题,原来酒店隔几个月会转一次主题,大家把握时间品尝啦!