2017-06-05
驾车途经见到好大个招牌写住「榴莲王」,恰巧有少少饿,身为榴梿控嘅我哋便决定到店试下,顺便医肚。一如想像,店家有多款榴梿食品供应,包括饮品、雪米糍、班㦸、泡芙、心太软、拿破仑、布丁、蛋糕、榴梿冰、榴梿卷、榴梿肉、榴梿肉酱,最特别嘅系有榴梿Pizza同白雪饼。款款都想试,但系肚子空间有限,所以叫住几样试吓先。榴梿奶昔 $38榴梿奶昔好香滑,见到有一大堆果肉喺入面,好足料。D24榴梿白雪饼 $20白雪饼有好多口味供应,我哋就拣咗榴梿馅。见到店家喺现场新鲜烤制,一上桌已经闻到香气扑鼻。饼质好软弹,原来系用日本米浆制成,健康得来口感又好。饼中间热暖的榴梿,香味很浓郁。全果肉猫山王榴梿Pizza $58估唔到榴梿可以做pizza,更加估唔到榴梿同芝士味会咁夹。薄薄的饼底又香又脆,上面布满榴梿果肉,再加上一层分量十足嘅芝士,味觉和口感都很丰富。芝士重要做到拉丝效果!店家仲好细心咁提供埋胶手套拎pizza 食,够晒卫生!流心榴梿心太软 $48见住心太软喺焗炉即制。食完其他嘢,心太软刚好出炉,时间啱啱好。有忌廉、朱古力酱同果酱伴碟,卖相很精美,食得又睇得。还伴有一球榴梿冰,有很香甜的榴梿味,够冰冻,食到
榴梿奶昔 $38
榴梿奶昔好香滑,见到有一大堆果肉喺入面,好足料。
榴梿奶昔
全果肉猫山王榴梿Pizza $58
全果肉猫山王榴梿Pizza
全果肉猫山王榴梿Pizza
流心榴梿心太软 $48
见住心太软喺焗炉即制。食完其他嘢,心太软刚好出炉,时间啱啱好。有忌廉、朱古力酱同果酱伴碟,卖相很精美,食得又睇得。还伴有一球榴梿冰,有很香甜的榴梿味,够冰冻,食到尾声也没有溶的迹象。心太软内有榴梿浆和朱古力浆,流心效果刚好。蛋糕外层香脆,有水准!
流心榴梿心太软
流心榴梿心太软
已想著下次要来尝尝其他 & encore!