2024-07-13 141 浏览
食完早饭,因为晚餐食物一般唔太饱,就去左Ikea。一行到Ikea,就被浓浓榴梿味吸引。Ikea 宜家有好多榴梿食物,例如雪糕新地,糯米糍,西米布甸等等。我就点了:榴梿植物素新地配4份D175红虾榴梿肉其实Ikea有最低入场既榴梿植物素新地配单1份D175红虾榴梿肉,但由于志不在植物素新地,只配1份榴梿肉对我不太吸引,于是直接跳级点了配4份榴梿肉。第一啖先吃榴梿植物素新地,竟然比我想像中好,有好浓烈榴梿味,值得一赞。 之后开始食榴梿肉,就开始完全盖过新地既榴梿味,可想而知榴梿肉几咁香浓。第一次食D175红虾榴梿肉,都觉得正由于条队都几长龙,职员不停为顾客装榴梿肉系新地上。少少提示,职员好落力起势装榴梿肉,尤其是买多份榴梿肉会比较满所以易松脱,拎起前最好先用匙羹压一压榴梿肉,我自己差啲就跌左一份榴梿肉

我就点了:

榴梿植物素新地配4份D175红虾榴梿肉