2018-05-30 236 浏览
今日男朋友既朋友话带我哋去试新嘢,话比一糖仲要好食,我哋当然要来睇下究竟,听佢讲前名叫 "明朝人气甜品店" 依家改头换面重新开舖,原因就唔去追问了。 门口睇到芒果及榴梿拿破仑卖相好吸引,仲系酒店级师傅主理,我就决定先试最爱既榴梿拿破仑先,男朋友完全唔钟意榴梿,佢㨂咗富贵黄金屋,佢朋友同我一样系榴梿发烧友,我哋简直惺惺相惜、臭味相投。富贵黄金屋,我试咗几啖,超浓既芒果味,唔算太甜。朋友食榴柑岁月,佢话榴梿有点而少,我睇都唔算啦,靓榴梿都好贵架!终于轮到我既榴梿拿破仑出场,点解同张相有咁大出入,不过两件都几大件,我都唔知从何入口,先试佢既酥皮,真系好松化,榴梿馅都唔少,甘香可口,只是食得有点呢hea,总结都好好味,款式各方面都好多选择,环境方面有点欠佳,坐街,好彩寻晚好大风好舒服。

富贵黄金屋,我试咗几啖,超浓既芒果味,唔算太甜。
富贵黄金屋
榴柑岁月