2016-10-31 1781 浏览
其实几乎个个星期六的下午茶时间都会经过这冰室, 每次都会想入去食, 因为这里的下午茶餐有好多选择, 例如: 焗饭, 咖哩, 多士等, 而且味道亦不错, 不过近期经过时都见门外排长龙, 已经一阵子没有去过了! 今日睡懒觉, 晚了出门, 几乎5点才到, 终于不用等位。自从有次听到有人叫榴梿西多士, 一直念念不忘想要试, 等到今日终于食到!我今日点了榴梿西多士($30)加冻柠茶(+$2)! 榴梿西多士的外表跟普通西多士无大分别! 糖浆已经放左向碟边, 无得自己加!中间切开, 可以见到2块包夹满榴梿茸, 见到都觉得正咀嚼时就食到啖榴梿茸, 已问隔离果位话闻不到有榴梿味, 但我自己觉得口入面充满榴梿香, 每啖都有, 份量刚好!! 推介俾钟意榴梿的人!!仲有饮品跟埋, 冻饮加2蚊!隔果位就叫左公司三文治($39), 但我唔记得影相, 我食左1/4件, 面包厚薄适中, 烘后外脆内软, 材料好足呀, 都好好味!!

中间切开, 可以见到2块包夹满榴梿茸, 见到都觉得正
榴梿西多士

仲有饮品跟埋, 冻饮加2蚊!

2016-10-29
榴梿西多士