2009-09-15
已经几个月前的事了.因之前未食过雪花冰,试多几间至讲.地方好细,只适合做外买店,但他还是加了几张枱仔做堂食,有一张枱仲系员工工作用的.我们是下午到来的,不是繁忙时间,连我们只两枱客,但已很济迫了.来这里当然要点雪花冰啦!听说这里的榴梿都做得好出色,试吓先.蓝莓雪花冰--->个层次做得好靓,有质感,唔会好易容晒,有口感.蓝莓味唔算特出,但胜在唔系好甜,啱我口味.可惜是没有配料一粒生果都冇.$35榴梿西米捞/露--->榴梿好香甜,西米弹牙,甜度适中.正$35榴梿西米露,餐牌的价钱是$25,我对她说收多了,她说我食的是西米捞唔系西米露.呵???原来有两款,相差成10皮,究竟有何分别呢?遗憾我没问便走了,有谁能答我呢!我已不想再去了.
因之前未食过雪花冰,试多几间至讲.