2006-06-04 9 浏览
2005年9月20日同大人系铜锣湾行完街街,见到呢度,想起好耐无食过泰国野,就黎左呢度食晚餐喇!坐低后细看餐牌,发现有几样野都有榴梿架,岩晒我同大人啦!椰青:好鲜甜架,椰青肉劲好食鲜榨榴梿汁:放低未饮就已经闻到好惊榴梿味喇,饮左一啖就已经觉得好正,榴梿r味真系好香浓,又够冰冻,我同大人都饮得好开心呀.泰式炒椰菜芯:这个是椰菜中间那部分,听说系最嫩滑既,无需要落太多调味料就已经好好食喇!青芒柚子沙律:如果钟意食酸野呢个就最岩,个青芒都几酸架,我既大人就食到变左五索喇,我就脸不改容,因我最爱呷醋,另外加左花生碎增加左沙律既香口度.榔汁木薯鸡煲:椰汁味都几香浓架,蘸落d木薯度劲好食,不过鸡件就好唔得,好干同埋鞋啰,所以我地食晒d薯仔就算喇.榴梿西米露:呢个既榴梿就唔系好得,比较生同埋唔得香啰,如果可以改善一下,用熟少少既,同西米露拌匀黎食就系极品甜点喇.
2005年9月20日

坐低后细看餐牌,发现有几样野都有榴梿架,岩晒我同大人啦!
椰青:好鲜甜架,椰青肉劲好食