2016-01-18 1031 浏览
好耐冇见系湾仔返工既闰蜜, 今晚专登过去接佢收工之余, 仲带佢去佢公司附近食埋野, 就系我地行行下之际, 经过酒吧街见到呢间Burger Joys, 除左饮酒, 仲可以食burger, 岩哂闰蜜既口味, 一于拍板系呢到开餐啦!食物种类当然有burger, 沙津, 小食, all day breakfast, 饮品有咖啡, 奶昔, 茶, 特饮等等, 左拣右拣之下, 一于每人拣一个burger share来食, 拣一杯饮品, 再多个小食就应该岩岩好!我呢杯peachy, 属mocktails类, 冇酒精饮品, 所以唔驶惊饮醉, 个味水果味(蜜桃口味), 冰感十足, 食完burger口渴饮完就perfect!闰蜜呢杯milk shakes (cookies & cream), 佢话杯奶昔好幼滑, 原块cookies同cream cover系面, 有合格之水准, 值得一试黑松露薯条, 虽则黑松露味唔系话好重, 幼身薯条炸到金黄香脆, 令我地食唔停口, 好彩唔算好大份, 食完仲有位留肚食我地今晚既主角!! burger!!!chicken burger(左), signature double
Peachy
Milk Shakes (Cookies & Cream)
Black Truffle Fries
Signature Double Cheese Burger
chicken burger(左), signature double cheese burger-beef(右), 比掌心更大的份量, 双手拎起个汉堡个种感觉, 再一啖咬下去份外畅快, 说好的要share一齐食, 问店员拎左把小刀, 将汉堡分成两份, 由于牛肉味偏浓, 所以先食chicken burger
Chicken Burger
chicken burger中的鸡肉, 肉质烤得嫩滑, 夹在鸡肉中的特制酱汁, 将鸡肉变得更惹味, 另外生菜减低左食肉带来的油腻感, 配搭得宜, 特别一提系经烘烤的汉堡面包, 有外脆内软的口感, 不得了! 不得了! 讲真索价$78, 我觉得已经物超所值啰
Signature double cheese burger-beef, 块牛好鬼死厚, 啖啖似好juicy, 睇个色水似五成熟medium, 夹埋芝士同蕃茄, 一路食一路爆汁, 朋友仔超钟意食! 幸好佢地个汉堡用上小盒盛载, 食完都唔怕整污秽只手
不过咁, 佢地都有湿纸巾提供既, 食完有需要可以问店员拎~
店内播放著欧美音乐及mv, 场内有不少外国顾客, 令我想起早几个月前在澳洲的生活, 他们也是无饱不欢的! 没想过这里有著外国burger的味道, 价钱在港岛区来算蛮合理
以食物质素来讲, 绝对系水准之上~
2015-12-30