2019-11-20
金色同蓝色主调嘅组合配搭,餐厅嘅装修给人一种华丽嘅感觉,其门面光鲜整洁,而座位亦好阔落,乐天经典系主打南洋中菜。小吃花生和栗子好软腍,餣得好入味!古早鱼香老鼠粉煲 古早鱼香老鼠粉煲系以瓦锅上,保持热度,另配有桔仔油嘅酱料。 老鼠粉即系银针粉,入口好滑。待应会在上枱后加入桔仔油,连同生鸡蛋再捞均,蛋可以增加香滑度。食材好丰富,有鲜虾、冬菇、菜甫同椰菜花等。最惊喜嘅系酱料,加了之后带点酸味同本身咸鱼香味,提升味道层次。金牌脆皮烧鸡烧鸡份量足够,外表烧得金黄色,鸡皮够薄,食落好脆皮,而鸡肉好有鸡味,嫩滑且肉汁丰富。而虾片脆卜卜,都几好食。菜香铁板豆腐豆腐好厚身,外层焦香,内层好滑,而底层系由蛋浆而铺成,防止豆腐过㶶。豆腐上面铺著由菜心、冬菇、榨菜、肉碎等组成嘅酱汁,食落非常惹味!金银蛋浸时蔬上汤好清甜,而菜系好新鲜好嫩,咸蛋同皮蛋味都几突出,好吃又健康,份量亦都好足够。南北杏罗汉果茶真材实料,好浓味,好甘香清甜,饮完喉咙好舒服,清热解毒。柠檬薏米水柠檬清香,微微酸带少甜,感觉几清新同健康,好清润。
小吃
花生和栗子好软腍,餣得好入味!
古早鱼香老鼠粉煲
金牌脆皮烧鸡
菜香铁板豆腐
金银蛋浸时蔬
南北杏罗汉果茶
真材实料,好浓味,好甘香清甜,饮完喉咙好舒服,清热解毒。
柠檬薏米水
柠檬清香,微微酸带少甜,感觉几清新同健康,好清润。