2022-06-14 89 浏览
今日去开时代广场买嘢,行到攰啦就同老公去附近嘅利舞台揾嘢食,见到呢一个八色小笼包嘅招牌就俾佢深深吸引住😍😍里面嘅环境犹如置身宫廷般嘅古典氛围,灯光带点昏暗,好有感觉😝率先点左个八色小笼包,除了原味,餐厅更打造出前所末有的蟹粉、芝士、蒜香、糟溜丝瓜、川味以及顶级的鹅肝和黑松露口味。记住跟住佢嘅品尝步骤,由啖食到浓!我就最钟意蟹粉味,皮薄馅靓又鲜甜,加入姜丝同埋醋真系最佳配搭👍🏻仲颠覆咗我对小笼包嘅认知!之后点左个萝卜丝酥,餐厅做得精致,外皮非常薄脆而且又唔容易松散,里面嘅萝卜蓉好清甜!而老公见到葱油饼又心郁郁就叫一份,上枱热辣辣,葱香好浓,入口好有层次感,唔会太油腻,配啖茶就相当合适!最后叫多个鲜虾云吞,猪骨汤饮出清甜,不带味精之感,云吞皮簿,虾内爽口弹牙鲜甜,口感丰富!

• 特色皇朝小笼包