第二次食Gochi嘅lunch都系觉得好好味,证明佢啲食物水准好稳定,一于写返个好评俾佢。一入到餐厅,依然觉得呢间餐厅真系空间感十足,装修亦都可以媲美尖沙咀啲西餐厅,开喺乐富真系估佢唔到啊~今次嗌左两个weekend lunch sets, $138/1未计加一,我地加多左$30要左个signature嘅Burrata Cheese Tomato Sauce Pasta🍝, 同埋一份香烤猪里肌🍖。店员先上左餐汤 - 牛油粟米忌廉汤🌽、餐包同埋餐饮 - 冻水果茶。餐包同冻水果茶同出面餐厅食到嘅差唔多,冇乜特别。不过餐汤真系值得一赞再赞👍🏻👍🏻👍🏻,牛油粟米味极浓,饮落口好滑,配埋少量嘅蒜蓉包粒,绝对再增加左个汤嘅层次口感,好出色👏🏿作为牛油粟米嘅fans, 真系想饮完再饮!之后上嘅就系香烤猪里肌配薯菜🍖,睇落已经觉得几大份,有两块猪里肌,普通食量嘅女仔食左一块应该已经饱左大半!唔洗点个bbq酱汁,就咁食块猪都已经够juicy爽口,啖啖肉😛!薯条都热辣辣嘅,一啖肉一啖薯条都好快饱🤣。殿后嘅就系signature Burrata Cheese Tomato Sauce Pasta🍝,见到上面
牛油粟米忌廉汤

香烤猪里肌

殿后嘅就系signature Burrata Cheese Tomato Sauce Pasta🍝,见到上面pat cheese都觉得正,捞埋成个pasta食,芝士味唔系好浓,不过配埋个tomato sauce都几醒胃,同埋意粉唔会淋身,够弹口,好味😋!
Burrata  Cheese  Tomato  Sauce  Pasta

总括而言,呢间餐厅系值得一去再去,希望佢可以挨得住咁大铺位嘅租,等乐富有多一间正餐厅👍🏻!
2021-03-28
牛油粟米忌廉汤