2023-02-10
上次嚟食lunch,觉得餐厅食物质素高,一直想再嚟,今次就夜晚嚟试吓晚餐,一样冇失望,甚至有惊喜😍拣咗个丰盛双人晚餐,内容有面包、有汤、有头盘、有两个主菜同一个甜品,当然仲有饮品,头盘同每个主菜都系四选一,选择之间差异好大,一定可以选到喜欢的。小编今次就选对了,头盘天使面,两个主菜分别系黑毛猪鞍同手工意粉,味道口感丰富,份量亦刚好,最惊喜系甜品,𠮶造型同攞盘超级靓,其他地方未见过,似乎系餐厅独创😍✼﹘丰盛双人晚餐﹘✼● 面包酸种法国面包 - 软硬适中,小小两件,份量刚好● 汤品是日餐汤 - 唔系简单嘅南瓜汤,汤内多了一啲碎粒,多了咬口层次更丰富● 头盘海胆及三文鱼子冷天使面 - 天使面分两份放,摆盘用心又贴心,海胆同三文鱼子分閧放,卖相精美,海胆同三文鱼子嘅鲜味有天使面混和,感觉更开胃● 主菜A西班牙纯种杜洛克黑毛猪鞍 - 杜洛克猪喺欧洲名种猪,肉质鲜嫩,油花细致,色泽同味道都好吸引,这里一大块,表面煎香可口,内里刚熟嫩滑,少许胡椒带起肉质鲜味,出色酱汁也要记一功● 主菜B鲜刨黑松露野菌手工意粉 - 手工意粉同机造意粉,最大分别系意粉表面会粗一啲冇咁滑,但这反而更吸引,多点咬口多点口感
✼﹘丰盛双人晚餐﹘✼
● 面包
酸种法国面包 - 软硬适中,小小两件,份量刚好
● 汤品
● 头盘
● 主菜A
● 主菜B
鲜刨黑松露野菌手工意粉 - 手工意粉同机造意粉,最大分别系意粉表面会粗一啲冇咁滑,但这反而更吸引,多点咬口多点口感,另外黑松露确实能将野菌与蘑菇蓉提升味道,而巴马臣芝士与忌廉做成嘅酱汁质地不粘,口感非常好
● 甜品
巴斯克朱古力芝士蛋糕配云呢拿雪糕 - 小编觉得这个系整餐嘅高潮,卖相靓到不得了,味道方面,件巴斯克朱古力芝士蛋糕甜度适中,松软刚好,配上云呢拿雪糕同碎粒,好味到一位食完都冇问题,如果有两件就更滋味。