2021-03-17
今日之前如果你问我系香港食burger 要去边到,我会答你尖沙咀同港岛区;但试过seafood stand 后,我会话你知仲有个新选择,就系乐富!平日都唔多机会去到乐富,机缘巧合下见到位于乐富广场嘅seafood stand,喜欢汉堡嘅我当然要试下。Burger 方面就试左招牌嘅牛魔王汉堡,呢到有样好就系可以加配自己想食嘅配料,我就加左薯饼。 汉堡大小刚刚好,面包有加牛油烘过,牛肉亦够晒厚身,而且有肉汁够 juicy,再加埋honey mustard 酱,绝对有水准。主食方面亦叫左羊鞍,有人会怕羊嘅味道,但呢到嘅羊鞍肥瘦适中,不会太骚,而家煎到表面香脆,口感肉质都一流。另外叫左烤鸡蓝做小食,里面有鸡锤同单骨鸡翼,小小微辣而且香口,食起上嚟亦非常方便,呢点可以显示出老板嘅细心。