今日同好朋友行街shopping,买完嘢饿死了。之前同屋企人嚟过一次,咁啱又喺附近,决定同朋友仔再食过。 粤菜小炒店,喜欢挂满装饰嘅红灯笼,感觉很热闹。布置及小菜都好有大排档嘅感觉,不过座位十分宽敞,比大排档好坐得多。 餐厅细细间,但人流也很多,好彩我地早少少入座,啱啱有位,跟喺后面嘅朋友就要等一等喇🤭。如果人多、又唔想等位,呢度仲有房间可以订,咁就可以放心,唔洗惊一大班人嚟到要喺度等位啦 。今晚决定全选炒炸等香口食物(佐酒必选,衬返呢度气氛)。酥炸珍珠蚝🦪($88)呢碟小菜可以话系全晚Number one菜色,份量足、又做到外脆内嫩;不论热食或冷食,都十分脆口,唔会有油腻感,系小食嘅好选择。 地道小炒王🥘 ($98)镬气足、粒粒分明,大火爆炒,师傅手慢d,就会烧焦,食唔出食物嘅原味道。 香煎顺德莲藕饼🫚($68)有六大块,莲藕有咬口,令肉饼多了一个层次,配埋白饭食,极易送饭。 黄金鲜鱿🦑($108)作为邪恶之夜,当然唔可以无咸蛋黄,所以越多、越浓,就越吸引。鱿鱼火喉啱啱好,唔会变橡筋。 叫到一枱煎炸嘢,都系为左同朋友饮返杯啤酒,chur 一 chur,叫埋Horgandan,正!

今晚决定全选炒炸等香口食物(佐酒必选,衬返呢度气氛)。
2011 浏览

酥炸珍珠蚝🦪($88)
酥炸珍珠蚝

地道小炒王🥘 ($98)
地道小炒王

香煎顺德莲藕饼🫚($68)
香煎顺德莲藕饼

黄金鲜鱿🦑($108)
黄金鲜鱿

用餐时段