2023-07-07
同朋友庆祝生日,Openrice见到呢间餐厅都几多好评,就book位试一试佢!虽然餐厅得几张枱,但系人手明显唔够,当日晚市去到净系得一个职员,又要整饮品又要落单又要传菜,所以去到企咗一阵先有人理我地,叫嘢食都要自己行去bar枱揾职员,感觉一般🫠▫️海胆酱卡邦尼大虾意大利面 ($168) 4/5成餐饭最好食就系佢😀卖相几靓,海胆酱够浓郁,意粉好挂汁,大虾都好爽口,不过同卡邦尼就好似冇咩关系,同埋意粉份量较少,食几啖就冇晒。▫️First Love日本拿坡里意大利面 ($128) 1/5见到menu推荐呢个所以叫咗,但系嚟到完全中晒伏!配料得几片肠仔同小小青椒丝加洋葱丝,蕃茄酱个味好罐头,食落好似快餐店嘅意粉😅▫️蒲烧鳗鱼和风意大利面 ($148) 3.5/5鳗鱼几厚同埋份量几足,意粉软硬度恰到好处,不过意粉份量都系偏少。▫️美国安格斯肉眼扒 ($248) 2/5叫咗五成熟,肉眼扒都几厚身,切开见到肉质粉嫩仲谂住应该几好味,点知咬落超级韧,应该唔系用品质好嘅肉眼扒。牛扒上面用咗好多香料,调味太重食落净系有好重嘅黑椒味,唔洗蘸酱都已经好咸😪反而配料嘅大啡菇几好食,烤完仲好juicy。▫️特甜脆炸洋葱圈
▫️海胆酱卡邦尼大虾意大利面 ($168) 4/5
▫️蒲烧鳗鱼和风意大利面 ($148) 3.5/5
▫️美国安格斯肉眼扒 ($248) 2/5
▫️特甜脆炸洋葱圈 ($68) 3/5
炸得好脆但冇洋葱嘅甜味,好普通。
▫️日本焙茶白玉拿铁 - 冻($68) 4/5
焙茶味好浓,饮落口感幼滑,白玉份量都几多,软滑烟靭,但略嫌有啲细杯。
▫️宇治抹茶提拉米苏拿铁 - 冻($68) 4/5
拿铁上面放咗手指饼同奶盖,再舖满大量抹茶粉,卖相好靓打卡一流。宇治抹茶味香浓,入口带甘但唔会苦。
▫️巨峰提子浮冰梳打 ($65) 3.5/5
巨峰提子味唔算好假,冇咁甜会更加好,上面嘅云呢拿雪糕食落似系雀巢牌。
餐厅嘅饮品唔差,但价钱就比较贵,主菜质素就真系麻麻地,意粉比较细份,性价比低,我地3个女仔食咗3个意粉加1份牛扒先啱啱好够饱😂加上服务同环境都非常一般,应该都唔会有下次👋🏻
Overall rating (5粒⭐️为满分)
味道:⭐️⭐️⭐️
服务:⭐️⭐️