2020-06-15
评分:🐷🐷🐷🐷🐽(5🐷满分;🐽半分)话说个日想揾个地方好好地咁睇下书,一坐就坐左三个钟。比起大热嘅地铺咖啡店,香港更加缺乏一啲宁静而且有空间嘅咖啡小店。店舖内,仲有不同嘅小饰物玻璃杯等等作寄卖,藤椅同埋不同嘅木制摆设,令整个环境加添左一份与别不同嘅宁静。店员嘅态度好诚恳亲切,佢𠮶日见我拎住好多嘢,就主动俾咗一个环保袋我,话:「你啲嘢咁重,不如比个袋你装啦!」虽然只系一个小小嘅举动,但系睇得出佢有心去留意每一位客人,当大家好似朋友咁,绝对唔系一个普通嘅返工仔心态,系而家个个都忙到踢晒脚嘅香港,真系买少见少。呢度嘅食物全部都冇定价,可随心作出捐款,话虽如此,佢哋嘅建议定价系$50一件cake/饮品。睇返佢哋嘅IG先知道原来呢度嘅cake都系同唔同嘅小店合作,所以每次黎应该有唔同舖头嘅食物喔!印度香料茶芝士蛋糕🍰最初好惊印度香料会好怪,但食落又估唔到原来咁夹!一咸一甜,但饼底比较散,再solid少少就岩岩好~碟豆花茶🟦就系好纯粹嘅碟豆花。Less is more.
评分:🐷🐷🐷🐷🐽(5🐷满分;🐽半分)
印度香料茶芝士蛋糕🍰
印度香料茶芝士蛋糕
印度香料茶芝士蛋糕
碟豆花茶🟦
就系好纯粹嘅碟豆花。Less is more.