2024-06-22
呢间位于旺角闹市中的楼上泰国🇹🇭菜,booking都算几full,上到去都得返几张吉枱!一入到去店员都几热情去招待我地坐低嘅,但后来觉得啲店员嘅服务就真系麻麻,会宁愿企埋倾计都唔会主动去睇下客人有咩需要🥲104泰式炸虾饼(四件):虾饼系会帮你切开八件,虾饼一上枱热辣辣,好好食,再配埋餐厅特色泰式辣酱,简直一流!103椒盐鲜鱿:份量细,四个人嚟讲唔太够,味道一般,呢碟有啲唔抵食!113蒜蓉法包:我自己有啲好钟意食蒜蓉包嘅人,呢个蒜蓉包软硬适中,上面嘅蒜蓉系真系好有蒜蓉味。而且上枱每人可以有一件!份量大小刚刚好,又唔会阻住你食其他嘢嘅胃口!120串烧沙嗲:我哋就叫咗牛同鸡,每份会有两件,呢间餐厅嘅沙嗲真系超好食!食过返寻味,十分推荐!401炒通菜马拉盏:通菜十分惹味,马拉盏唔会特别好辣,我自己系一个唔太食辣嘅人,但呢个马拉盏通菜我都接受到!707黄咖喱:咖喱我就叫咗猪肉肉片,但猪肉片就会比较韧,但唔影响我食呢个咖喱,入面啲薯仔十分入味,吸晒黄咖喱嘅味!必食813香芒蟹肉炒饭:原粒的芒果好甜,同炒饭嘅味道相辅相成,炒饭10分够镬气,但蟹肉就有少少减分,食到啲一两粒蟹壳,食嘅时候要小心啲911
104泰式炸虾饼(四件):
103椒盐鲜鱿:
份量细,四个人嚟讲唔太够,味道一般,呢碟有啲唔抵食!
113蒜蓉法包:
120串烧沙嗲:
401炒通菜马拉盏:
707黄咖喱:
813香芒蟹肉炒饭:
911泰式炒湿河:
呢个就系我屋企人好钟意食,我自己觉得味道比较浓,入面好足料有唔同嘅配菜,例如西兰花、肉片、生菜等!
950泰国椰青:
椰青水十分甜,椰肉都好滑好甜!
推介指数:7/10🔥