2023-04-13 358 浏览
香港人有几钟意打边炉?哈哈,是晚同朋友到元朗食晚饭,黎左鸡地呢边,一个转角位就有成四、五间火锅店😆我哋去左楼上舖嘅麻极手工火锅料理。其实地点唔难揾嘅,就系一条楼梯上去,上面除左火锅店,仲有间烧肉店连住。唉~上次黎都无㗎㖞,一上到楼梯口居然有几只龙猫系度,哈哈,有个打卡位🤭店内用qr code落单,汤底多选择,仲有鸡煲、酸菜鱼添。快快落完单就整返个混酱,大量芫荽同生蒜吖唔该😆🐓招牌麻辣鸡煲朋友话想食鸡煲,咁就要鸡煲啦,叫左中麻小辣,一开盖已经香喷喷,除左鸡,仲有腐竹、云耳、蒜头等,全部都入晒味好正,鸡件啖啖肉,煲耐左都仲好滑,好味好味😋🐂顶级安格斯牛肉食完鸡就加汤打边炉,呵呵,又点少得牛肉呢,叫左份大嘅手切牛,肉嫩重牛味,入口甘香,真系无得弹😍🐑蒙古羊肉卷再黎有羊肉,羊酥味正呀,好香🤤🐓醉鸡子朋友爱鸡子,叫左一碗,估唔到份量咁多,入口爆开个感觉真系好正👍🔴红薯粉呢度用宽扁条,入口弹下弹下真系几好食,用充满鸡油牛油嘅汤底渌实在太夹啦🤭🍺青岛仲叫左啤酒啤啤佢,得细支装,唔唔…忙住食都唔得闲饮添。有88折👍埋单有粒雪米滋😆食材高质,餐厅环境唔错,唔嘈又好坐,可以慢慢食,唔怪得坐满人啦,仲好多系

店内用qr code落单,汤底多选择,仲有鸡煲、酸菜鱼添。

快快落完单就整返个混酱,大量芫荽同生蒜吖唔该😆

🐓招牌麻辣鸡煲

🐂顶级安格斯牛肉

🐑蒙古羊肉卷
再黎有羊肉,羊酥味正呀,好香🤤

🐓醉鸡子

🔴红薯粉

🍺青岛
仲叫左啤酒啤啤佢,得细支装,唔唔…忙住食都唔得闲饮添。

有88折👍埋单有粒雪米滋😆

食材高质,餐厅环境唔错,唔嘈又好坐,可以慢慢食,唔怪得坐满人啦,仲好多系熟客添呀。
2023-04-10