2024-03-18
今日我去咗湾仔一间楼上酒吧餐厅,呢间餐厅喺商厦出入,其实好唔显眼。一出䢂,就见到餐厅嘅布局,周围都系电视,装饰怀旧,好有气氛,座位坐得舒服,好阔落。我叫咗一份午餐,「不可能肉肠蕃茄意粉」配热柠茶。呢份午餐套餐,包括甘笋汤、主菜、饮品同埋甜品。呢个套餐真系好抵食!先讲主菜嘅意粉,意粉煮得好弹牙,同个肉肠一齐食真系好夹。呢个素肉肠嘅味道唔似一般素肉有阵胶味,而且几有咬口,绝对系诚意之作。以我几次用餐经验观察,每日午市都有一款餐系素肉嘅。午餐套餐配嘅甘笋汤好滑,汤嘅味道都好浓郁,令人胃口大开。甜品系一个浓郁嘅朱古力蛋糕,好滑好浓郁。如果你想系湾仔闹市食一餐都算有水准嘅西餐,呢间餐厅真系好抵食,不论系食物质素、价格定系服务,都令人满意。我一定会推荐比朋友嚟呢度试下,相信佢地都会同样享受悭钱又美味嘅用餐体验!