2023-06-18
夏天想食大排档但又唔想热辣辣,又想环境四正怀旧的话,湾仔的楼上大排档是十分不错的选择。装修够晒打卡!餐牌选择全都是受欢迎菜色。坐低先来两杯冻饮,青柠梳打、冻奶茶透心凉又解渴!椒盐鲜鱿新鲜即炸起,炸浆很薄,件件都金黄色,好迷人!食落好脆!鲜鱿肉质弹牙又爽嫩,就算摊冻左,仍然保持香脆,好好食!黑椒葱爆安格斯牛柳粒我爱牛柳的肥美,它肥得来不会咬落一口油,脂肉比例恰到好处,所以越𡁻牛油香越出。黄椒红椒等干葱等又炒得香甜。个黑椒汁做得好出色!黑蒜虾仁炒饭为牛柳粒送饭而点的,黑蒜带点甜味,饭混入了翠肉瓜粒及虾仁,配料简单但炒得干身且粒粒分明。用黎送小炒一流!沙茶芥兰牛肉仔又一送饭之作,沙茶酱好惹味,芥兰鲜嫩翠绿,牛肉片片都好滑嫩,出色!招牌脆皮乳鸽皮好薄,鸽肉食落带咸香,小小一只一开4,可以过下口瘾!番薯糖水是餐厅送的,侍应姐姐见我地食得慢,特意留定两碗俾我地,好贴心!食埋碗糖水就满足而归!呢度小炒好出色,不单有装修,食物又有质素,值得专登黎帮衬!
椒盐鲜鱿
黑椒葱爆安格斯牛柳粒
黑蒜虾仁炒饭
皮好薄,鸽肉食落带咸香,小小一只一开4,可以过下口瘾!
番薯糖水