2022-05-23
酒神后花园$68 唔饮酒嘅都有Mock tail 选择 主要接骨木花同柠檬汁嘅味道 酸酸甜甜 饮落好清新胡麻清酒炙烧吞拿鱼$198呢个外面煎香 口感会丰富啲 蕃茄好鲜甜 可以帮助解吞拿鱼既腻 作为前菜几唔错酒神夏日烤西班牙猪鞍 $288呢几真系几出色 因为系慢煮既关于 肉质好嫩 有肉汁 外面又煎得焦香 食落好香口 满足感绝对可以媲美牛扒😆 配菜有甘笋蓉 好清甜 好惊食红萝卜嘅我都觉得唔错😋牛油果蟹肉忌廉阔条面$358 (w/ starter & dessert)份量落得一啲都唔手软 蟹肉好多 肉质够嫩 食得出啖啖肉嘅感觉😚 唔会整到碎湿湿 三文鱼籽新鲜 喺口腔入边爆开有海水味☺️ 酱汁好Creamy 食到一半可以挤柠檬汁 食落冇咁腻Mid-Summer Night in Aoiike 呢个甜品酸酸甜甜 可以中和返啱啱Main course 既腻 士多啤梨系用咗淡雪 另外仲有啲berries 雪葩有淡淡嘅荔枝味 面头仲有少少焦糖酱 食完成餐饭唔会觉得好饱好滞~环境都装修得好靓好舒服 店员好细心解释每一道菜嘅特色同食法 食材有质素 煮法都别有心思系一间好有心机经营嘅餐
胡麻清酒炙烧吞拿鱼$198
酒神夏日烤西班牙猪鞍 $288