好耐无约啲朋友出嚟饭聚,今次揾咗旺角一间楼上cafe💛静静哋可以倾下偈。 以前中学时期,去啲楼上cafe好多时中伏,今时今日好多楼上cafe嘅食物质素都做到好高水准。 我同朋友叫咗两个set,另外加咗个台台必点嘅招牌菜火魔蚬 。 火魔蚬加入咗辣椒香蒜牛油同蚬肉一齐炒,惹味十足, 上台之后记得好准备好大家嘅手机,职员会喺上台嘅时候倒上酒即时冒出火焰🔥,啱晒打卡。 每个set都跟一个是日餐汤或者田园沙律🥗。我哋每样叫咗一份。 是日餐汤系洋葱汤🧅,个汤好甜,洋葱味香浓。仲配埋香脆嘅法包,点汤一流。 田园沙律用料新鲜,食落够fresh。 主菜方面拣咗法式香煎红鲷鱼配备制白汁🐟,鱼皮煎得够香脆,肉质嫩滑,配埋creamy嘅白汁就恰到好处。 墨鱼汁海鲜烩意大利扁面墨汁香浓🦑,海鲜方面有虾🦐、青口、大蚬,为成个意大利扁面增添不少海鲜甜味,不过食完成个咀都黑晒。 餐茶方面点咗杯美式咖啡☕️同橙汁🧃。

田园沙律用料新鲜,食落够fresh。

餐茶方面点咗杯美式咖啡☕️同橙汁🧃。
2024-01-24