2021-12-13 230 浏览
大南街有唔少文青风既cafe,但呢间就系行现代型格路线,非常特别~✨Latte咖啡豆唔系好roasty,属于中度烘培既豆,所以饮落唔会好浓好苦。而且咖啡豆偏nutty,饮落唔会有酸味。加埋奶之后,除左饮到奶香,仲带有少少焦糖甜味。✨Mocha正如之前所讲,咖啡豆本身唔重味,所以加左朱古力之后,朱古力既味道比较突出,得after taste 有少少咖啡味。而且我冇加syrup既情况下,都饮到甜甜地,所以唔系特别中意甜既既人可以唔加syrup。✨Basque burnt cheesecake 味道偏向乳酪味,食落酸酸地,好清爽,一啲都唔会腻。质地柔软湿润,入口即溶。同咖啡好夹~呢间cafe 除左有咖啡之外,夜晚仲会有酒饮架,好适合同朋友两三个黎呢到倾计,小酌几杯~

✨Latte

✨Mocha