餐厅: 香港地
资讯:

2021-12-02 1586 浏览
数日前经过金钟,都唔知食乜好,求其开apps揾间茶餐厅,就见到呢间香港地。虽然话同地鐡站近,但系都需要一段时间去揾一揾。去到唔需要等位直入,而且都系用Apps落单,所以成间舖头得两个阿姐执头执尾。用Apps点餐,其实同其他有呢个系统嘅餐厅用法大同小异,自闭点餐、自闭落单,啱晒我座系啲一人自闭位。份嘢嚟到之后,硬系好似少咗啲嘢,跟住谂到,系㖞,争𠮶啲配菜咁嘅。不过望返张图,又真系冇配菜㗎㖞。先试下个汁,好有泰式咖喱嘅味道,咖喱颜色带红,辣得来有少少酸味,另加淡淡的椰香,不过不失。至于猪扒同饭方面,就好一般。明白金钟地区48元,系咁上下,所以都不求什么了。奶茶很滑可惜欠茶味,究竟系沟少咗只茶叶,定系开多咗水,就不得而知啦。整体来讲系一间标准嘅茶餐厅,不过餐厅比较干净,呢一样嘢我都会加返少少分。

2021-11-29