2024-11-29
收工同朋友揾咗间居酒屋食吓嘢倾吓偈😄呢间居酒屋嘅菜式都好多选择👍首先叫咗两款吞拿鱼Sashimi ,中拖罗同大拖罗各 2片 ,两款刺身都好新鲜,特别系大拖罗简直就得入口就油脂溶化晒😆之后叫咗几款串烧牛肋肉 大葱鸡肉 盐烧牛舌 烧日本五花腩 每款串烧都烧得好靓,特别系盐烧牛舌,除咗好厚切之外仲好嫩滑!问一问个staff,原来系师傅特别拣咗牛舌心去整,超级高质👍👍寿司omakase 5款䲞鱼 吞拿鱼背 油甘鱼池鱼 右口鱼边 寿司饭调味岩岩好,今次咁多件最钟意吞拿鱼背同右口鱼边 😋最近亦都好想食Sukiyaki,就叫左个寿喜烧牛肉锅!首先牛肉好靓,有四大块!每人仲跟左只生鸡蛋点牛肉食😄另外staff推介左一款新菜式,山口县瓦片牛肉荞麦面。系热食嘅沾面式荞麦面,成个口感都好surprise,好好食😆一般食开热嘅荞麦面都觉得麻麻哋,但呢个佢首先将荞麦面炒咗先,加上紫菜碎同牛肉再加埋个酱汁,热热地意外地好好食😆嘢饮方面叫咗两杯乳酸梳打,青苹果乳酸梳打同热情果乳酸梳打,都几唔错❤️最后仲叫左芝麻雪糕,芝麻味好浓郁,呢餐食得好满足😋
收工同朋友揾咗间居酒屋食吓嘢倾吓偈😄
吞拿鱼背
油甘鱼
池鱼
右口鱼边
寿司饭调味岩岩好,今次咁多件最钟意吞拿鱼背同右口鱼边 😋
最后仲叫左芝麻雪糕,芝麻味好浓郁,呢餐食得好满足😋