2022-10-13
我地行完南朗山落返黎医下肚先,揾到哩间西餐厅,不单只装修好特别,连食物都好特别。相信饮过杯Crazy chocolate既都一定会记得哩间餐厅,真系超crazy。😋Croissant-Spam 餐蛋牛角饱 $73完全冇谂过系咁大个,收得你$73又真系唔会hea。巨形超厚餐肉,好有诚意,外脆内软一流,亦都唔会系死咸,好食。蛋都系半生熟既炒蛋,唔会好水,靓蛋。配埋超松化酥脆既牛角饱,哩个价钱都抵食。😋Crazy Chocolate 热朱古力 跟餐 $+10传闻中嘅Crazy Chocolate,钟意食朱古力嘅人一定好钟意,成杯都系朱古力流晒出嚟。不过都几甜几「漏」。😋Croissant Floss 肉松牛角饱 $73肉松都好香口,虽然冇餐蛋咁有惊喜,但都系不错之选。😋Valchona Milk Chocolate 跟餐+$5正常朱古力奶,但朱古力味好出,有水准。😋S0 Yogurt Bowl $38就系惊一个牛角饱唔够食先叫个乳酪,卖相好靓,哩间餐厅用既匙都系自家出品,好有特色。个乳酪就唔太挺身,nuts都唔属烟韧果种,唔岩我口味,但系佢唔算甜既乳酪,底下既果酱就略微少。😋All Day
😋Croissant-Spam 餐蛋牛角饱 $73
😋Crazy Chocolate 热朱古力 跟餐 $+10
😋Croissant Floss 肉松牛角饱 $73
肉松都好香口,虽然冇餐蛋咁有惊喜,但都系不错之选。
正常朱古力奶,但朱古力味好出,有水准。
😋S0 Yogurt Bowl $38
😋All Day Breakfast $143
最特别系佢有条香蕉配上焦糖加热,几特别。仲有个自家制无花果酱配多士。一试难忘,味道好fresh 好有无花果味。其他都好新鲜,蛋就唔洗讲,炒得一流。
😋shakerato 咖啡 跟餐+$10
卖相简单但都好有品味,好欣赏佢既餐具。咖啡都好浓好味。
😋Rice Triple decker Eel 鳗鱼蛋饭 $143
鳗鱼超厚身好味,无鱼骨。酱汁配得刚刚好,唔会太甜太咸。蛋又系唔洗讲,超夹个鳗鱼。
简单来讲我哋四个人全部食晒自己啲食物,喺超有水准。不过价钱略贵。一分钱一分货。都值得一试。
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星为满)
sensory ZERO (One Island South ) (黄竹坑)
黄竹坑香叶街2号One Island South G01号舖
#饮饮食食 #食好西 #周围玩 #周围食 #介绍返 #餐厅推介 #美食 #香港美食 #黄竹坑美食 #香港打卡餐厅 #打卡 #香港特色餐厅推介 #吃货 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner