2022-11-01 59 浏览
原來姚姚剛剛進駐了Hysan Place,我上次整蛋糕見到之後就同朋友講好想食,於是約左happy Friday 去試下。之前食過係覺得幾好,但係之前只係食酸菜魚,得兩個人食唔得夠,今次拖馬過黎先試哂所有唔同嘅menu。我哋坐低先點幾個前菜,剩前菜都食到好開心。藤椒無骨鳳爪,辣辣地,藤椒個種麻令你會食到上癮,好鍾意呢個感覺,好過食泰國野。我地全枱人都咁鍾意食涼拌萵筍絲,食左兩碟,真係好癲。朋友都推薦麻辣豬手,不過相對呢個前菜會好飽,如果唔大食,呢個真係要諗清楚,驚影響你欣賞其他酸菜魚或者水煮菜式。姚姚水煮牛肉係我第一次食,又係基本上好似車仔麵咁可以俾你加餸,好開心,我食魚食唔夠,照加魚係會自己有一碟俾你,唔知點解我會夠得特別抵食,千葉豆腐又係好適合落水煮湯,勁開心嘅選擇。主角酸菜魚就當然要食,鱸魚片多到基本上成碗都係,又係要加午餐肉同千張豆腐,而且佢個酸菜飲落感覺好好,個人好麻辣香鍋,加蝦同午餐肉係最好嘅選擇,當然花菜蓮藕片同鮮茶樹菇都係不能不叫。

我哋坐低先點幾個前菜,剩前菜都食到好開心。

我地全枱人都咁鍾意食涼拌萵筍絲,食左兩碟,真係好癲。