2020-01-13 3255 浏览
D2 place 商场里面的餐厅就食过好多次,但系附近地舖的餐厅真系一间都未试过,今次衬朋友生日特登择左D2 place第二期地下的the salted pig,环境灯光昏暗,坐满晒人好热闹!我地的座位正正对住开放式厨房,望住佢地成晚马不停蹄煮野系另一种享受!而当晚负责㴲食物俾我地枱的男员工服务态度仲好好添一坐低叫左支香港手工啤酒试下,饮落去无平时的啤酒咁苦,有种果味,较易入口!虽然餐厅以猪为主,但一样有小食、前菜,沙律、意粉、饭 和甜品秘制香料脆鸡翼咬落脆口,无咩特别,沾上甜酸酱惹味好多!香煎吞拿鱼尼斯沙律材料配搭新鲜,有吞拿鱼、薯仔、蛋、法边豆、车厘茄,配少少醋汁做调味,好适合今餐啖啖肉解下腻!海鲜西班牙饭我记忆中食过两啖无咩印象,胜在虾、蚬、青口、鱿鱼、辣肉肠,鱼柳,海鲜大杂烩咁!蕃茄肉丸意粉一黎到的时候‘’哇‘’左一声,好鬼大碟,意粉堆到劲高,每一啖意粉都沾满茄酱,茄味十足!肉丸差不多有拳头咁大粒,超夸张,口感一流!招牌德国咸猪手咸猪手大大只好有份量,皮脆肉嫰,但咸香味的确不够,而旁边的芥末籽忌廉汁近乎无味😅慢煮酱烧猪肋骨 平时猪肋骨得好少肉,但呢个每一排都好多肉,肉质鲜嫰,轻

秘制香料脆鸡翼
咬落脆口,无咩特别,沾上甜酸酱惹味好多!
秘制香料脆鸡翼

蕃茄肉丸意粉

招牌德国咸猪手
招牌德国咸猪手

慢煮酱烧猪肋骨
平时猪肋骨得好少肉,但呢个每一排都好多肉,肉质鲜嫰,轻轻一咬就可以骨肉分离,加埋表面的酱汁味道提升不少

心太软
$88价钱唔平架,但人多好处就系可以一齐share。朱古力味好浓郁,甜度刚刚好,切开后朱古力酱涌出黎,超满足

心太软
2019-12-27